Persoonlijke gegevens

Adres gegevens

Login gegevens

0 Items | € 0,00 | Winkelwagen exclusief verzendkosten
  • * Gratis verzending binnen NL vanaf €50,-
  • * Besteld voor 15:00*, zelfde dag verzonden
  • * Verzendkosten vanaf € 4.99

Instructievideo`s Haken

Mocht je nog niet vaak hebben gehaakt met een haaknaald en je kunt wel wat hulp gebruiken, dan zijn de instructie video`s een ideaal hulpmiddel. Er wordt in elke video stap voor stap uitgelegd hoe je bijvoorbeeld een dubbel stokjes moet haken of een vaste of moet minderen. 

Wees er zeker van dat jij de laatste versie van Adobe Flash Playergeïnstalleerd hebt om de video`s te bekijken.

Haken: minderen met halve vasten
Op deze video haken we in de rondte en laten we zien hoe je halve vasten kunt minderen door in twee halve vasten te haken. 
Steek de haak door de eerste halve vaste (voorste lus), steek haak door volgende halve vaste (voorste lus), maak een omslag en haal de draad door beide steken = 1 halve vaste geminderd.
Als je het werk eindigt, bijvoorbeeld een want, ga dan verder met minderen tot er maar een paar halve vasten over zijn. Knip de draad af en haal deze door de overgebleven steken. Trek aan en zet vast.
https://vimeo.com/74439482

Minderen

Als je wilt minderen kunt je dat doen door een steek over te slaan van de vorige toer, maar dan krijgt je een gaatje. Om dit te voorkomen kunt je ook twee steken samenhaken.
Haak 2 steken samen tot 1 steek: haak een vaste in elke van de volgende 2 steken, maar wacht met de laatste doorhaling tot beide steken gehaakt zijn, haal dan de haak door alle steken op de haaknaald.
https://vimeo.com/6539531

Meerderen bij het haken - meervoudig
Meervoudig meerderen aan de zijkant.
Tel het aantal steken dat je wilt meerderen op bij het aantal lossen dat gebruikt wordt om te keren aan het einde van de toer. Haak dit totale aantal lossen, gebruik het normale aantal lossen om te keren en haak nieuwe steken in de extra lossen.
https://vimeo.com/5091698

Dubbel stokje (dstk)
Sla het garen twee keer om de haaknaald en haal de haak alleen door het werk, dus laat 4 lussen op de haak staan. Sla de draad opnieuw om de haak en haal de haak alleen door de eerste 2 lussen. Herhaal nogmaals door 2 lussen. Sla de draad een laatste keer om de haak en haal deze door de laatste 2 lussen.
https://vimeo.com/5091382

Stokje (stk)
Sla het garen om de haaknaald. Plaats de haak in de volgende steek en sla het garen opnieuw om de haak. Haal de haak door het werk, laat 3 lussen op de haak staan. Sla de draad weer om de haak en haal de haak alleen door de eerste 2 lussen. Sla de draad nogmaals om de haak en haal de haak door de laatste 2 lussen.
https://vimeo.com/5089900

Half stokje (hstk)
Sla het garen om de haaknaald. Plaats de haak in de volgende steek en sla het garen opnieuw om de haak. Haal de haak door het werk, laat 3 lussen op de haak staan. Sla het garen weer om de haak en haal de haak nu door alle 3 de lussen.
https://vimeo.com/5089542

Halve vaste (hv)
Plaats de haak door een steek, sla het garen om de haak en haal de haak en het garen door beide steken.
Gebruik de halve vast om een serie kettingsteken tot een ring te vormen of om verder te gaan in een toer zonder een steek te haken. Haak dan halve vasten in de steken die u over wilt slaan.
https://vimeo.com/5074483

Losse (l) - kettingsteek
Hou de schuiflus (eerste steek) tussen de duim en middelvinger van de linkerhand. Beweeg de haak onder en over het garen door en zorg dat het garen om de haak komt te liggen. Haal de haak en het garen weer door de opzetlus en vorm zo de eerste kettingsteek of losse. Ga zo door tot je genoeg lossen hebt volgens het patroon. Als je het aantal lossen telt, tel dan de steek op de haak niet mee.
https://vimeo.com/5074187

Aanbieding!
Leana
Schachenmayr - Leana€ 4.76 20% kortingBekijk product
Schachenmayr - Leana Beschikbaar in 15 kleuren Bekijk product
Aanbieding!
Hawaii
Lammy Yarns - Hawaii€ 3.15 30% kortingBekijk product
Lammy Yarns - Hawaii Beschikbaar in 15 kleuren Bekijk product
​​​​​30% korting op diverse Stylecraft garens. OP=OP